Resa till Madeira

Välkommen till MyMadeira

 

Resa till Madeira

Att resa till Madeira gör man lättast genom att boka en resa med något av de charterbolag som har resor dit och flyga med dem. Titta gärna på de jämförelser vi gjort under Charter.

 

Resan tar ca 5 - 6 timmar (beroende på varifrån man flyger i Sverige).

 

Spännande flygplats

Väl framme i Funchal får man uppleva att landa på en av världens mest spektakulära flygplatser. Den ligger på pelare utmed en bergsida, vid havet och är precis lagom stor för de plan som åker dit.

 

Tidigare, landade man på Porto Santo för att sedan åka färja eller byta till ett mindre plan för att ta sig till Madeira.

 

Flygplatsen, invigd 1964, är helt klart speciell och har under årens lopp byggts ut för att klara trafiken och kunna ta emot större plan. När vi var där senast, dec. 2015, höll man på att bygga om terminalbyggnaden, jobbet beräknat färdigt tidigt 2016.

Flygplatsens pelare

Kolla även här:

När man till slut fått sitt bagage kan man antingen åka med förbokad transfer till sitt hotell eller så går det bra att åka med taxi eller den flygbuss som finns. Denna kostade EUR 5,00 när vi var på Madeira senast, dec. 2015.

 

Det går även bra att hyra bil, de stora uthyrningsbolagen som Europcar och Avis, har kontor på flygplatsen.

 

Naturligtvis kan man även åka till Madeira genom att boka flygstol på en flight och boka hotell på egen hand, men när vi har letat efter det så har det främst fallit på att flygresan tar så mycket längre tid, eftersom det är svårt att hitta direktflyg.

 

Det finns även flera bolag som anordnar specialresor till Madeira, med färdiga program för vandringar, utflykter mm.

 

Kryssningsfartyg på väg till Funchal

Ett annat sätt att åtminstone tillbringa någon dag på Madeira är att åka med på någon av de alla kryssningsfartyg som lägger till i hamnen i Funchal. Då får man (kan vi tänka oss) en skön resa, samtidigt som man får möjlighet att besöka flera ställen på vägen.

 

Brukar drömma oss bort med båtarna och någon gång ska vi testa det också.