Reseguide

Välkommen till MyMadeira

 

Reseguide

Det finns en hel del guider och resehandböcker om Madeira.

Har tittat runt och fastnat för ett par stycken:

Topp 10 Madeira. Christopher Catling, Reseförlaget. På svenska. Till formatet en mycket behändig guide, pocket. Innehållsmässigt får man de 10 bästa tipsen på sevärdheter, turer, hotell och restauranger och det mesta en turist behöver för att få en mycket god upplevelse av Madeira. Många foton. Ingen vandringsguide men några tips finns. Guiden finns att köpa hos bl a Adlibris, Bokus och bland annat Landvetters flygplats där vi köpte vår. I vårt tycke en mycket bra guide.

Lonely Planet Pocket Madeira. Marc Di Duca. Lonely Planet. På engelska. Till formatet en mycket behändig guide, pocket. Precis som ovan guide får man de 10 bästa tipsen om upplevelser på Madeira, bilturer, vandringar och massor av bra information som gör semestern på Madeira toppen. Man får råd om vad man ska se och inte se. Många foton. Guiden finns att köpa hos Adlibris, Bokus och bland annat Landvetters Flygplats. I vårt tycke en mycket bra guide.

Berlitz: Madeira Pocket Guide. Berlitz. På engelska. Även den till formatet en mycket behändig guide, pocket. Precis som de två guiderna ovan får man inledningsvis de 10 bästa tipsen av sevärdheter samt ett förslag till rundtur på Madeira. Det finns massor av bra information, tips och foton men känns ändå lite "light" jämfört med de två ovan. Guiden finns att köpa hos Adlibris och Bokus. I vårt tycke en bra guide totalt sett.

Vandra på Madeira. Anita och Birger Lövland, Vildmarksbiblioteket. På svenska. Inbunden. Pocketformat om än lite mer vikt än en pocketbok. Helt igenom en vandringsguide av mycket gott slag. Bra texter med kartbilder och foton. Bra att ha med sig i ryggsäcken. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus.

Madeira, car tours and walks. John and Pat Underwood, Sunflower Books. På engelska. Behändigt format på guiden, pocket. Mycket detaljrik men skapligt lättläst guide. Visar fina bilturer och vandringar på hela ön. Många foton och kartbilder. Bra guide att ha med sig. Finns att köpa hos Adlibris och Bokus. Köpte vår i Funchal, shoppingcentret Madeira Forum på Estrada Monumental i västra Lido-området, dÁjuda.

Resa till Madeira. Bertil Svensson, ICA Bokfölag. På svenska. Inbunden. En mycket innehållsrik och personlig guide, full med intressanta fakta. Lättläst. Ingen vandringsguide. Finns att köpa hos Bokbörsen (begagnade böcker).