Åka bil

Välkommen till MyMadeira

 

Åka bil

Det går alldeles utmärkt att hyra bil, har provat både Avis och Europcar och båda har fungerat bra, även om det kan skilja lite i pris.

Även Budget och Hertz finns men de har vi inte provat ännu. Alla fyra hyrfirmorna har kontor på flygplatsen.

 

Det är klokt att köpa till en bra försäkring som eliminerar självrisken, det har vi själva erfarenhet av då vi vid ett tillfälle backade på en annan bil, samt att välja en bil med lite mer dragkraft så blir resan mer behaglig med tanke på den kuperade terrängen.

 

Har förbokat bil hemma på nätet, genom receptionen på hotellet och direkt på plats hos hyrfirman och allt har fungerat bra. Glöm inte att ta med körkort, betalkort och pass när du ska hyra bil.

 

Om man bokar hemma på nätet blir priset lite billigare. Bokar man genom receptionen på sitt hotell kommer hyrfirman och hämtar för transport till hyrfimans kontor eller att hyrfiman kommer till hotellet med bilen för överlämning och pappersexercis.

Det finns lokala hyrfirmor t ex. Auto Jardim och Rodavante men dom har vi inte provat.

Kossa på väg

Vad gäller trafikrytmen bör man vara uppmärksam för tempot är en del uppskruvat och ibland kan det stå bilar eller bussar parkerade mitt i vägen, bakom krön eller nåt annat spännande.

Med tanke på att terrängen ser ut som den gör är många vägar ganska kurviga, känns som man möter sig själv i svängarna, och på en del håll kan det ha rasat sten och jord ner på vägen, speciellt när det har regnat mycket. Kolla gärna med receptionen på ditt hotell om det är nåt speciellt ställe som inte är farbart innan du åker iväg.

 

Brant klippor vid Ponta do Pargo

Det finns många rastplatser där man kan stanna till och njuta av den fantastiska utsikten och dramatiska naturen.

Tunnel

Eftersom ön inte är så stor går det förhållandevis fort att ta sig fram, det finns många nybyggda vägar och motorvägar, många tunnlar, gott om bensinstationer. När man har tröttnat i slutet på dagen och är på andra sidan på ön, går det snabbt att ta sig tillbaka till Funchal via bra vägar och tunnlar.

Tjusig utsikt vid Faial

Det finns så mycket att åka omkring och titta på så det är bara att ta med en karta/reseguide och ge sig iväg. Det är så många fina naturscenerier att man nästa har svårt att hänga med i trafiken.

 

 

Förslag på bra bilturer finns i guiden Madeira, car tours and walks.