Festivaler

Välkommen till MyMadeira

 

Festivaler

Madeira är ett ställe där man firar nästan vad som helst med en festival och det är alltid något på gång.

 

Man har festivaler för allt mellan himmel och jord, från fyrverkeri till vin och kastanjer, rally med klassiska fordon, internationell filmfestival och jazzfestival men allra mest känd är nog den årliga karnevalen i februari som är i klass med den i Rio de Janeiro.

 

Nedan ett axplock av festivaler:

 

 

Festa dos Compadres.

 

Karneval-säsongen inleds i slutet av januari i Santana med en karneval som funnit i 50 år.Man har en parad med grupper i traditionella kläder och musikunderhållning och serverar traditionell mat från Madeira. Skådespelare underhåller med satiriska sketcher om aktuella händelser, om sociala och politiska frågor medan stora figurer får utstå allmänhetens häckleri på ett skämtsamt sätt.

 

Mer information finns på hemsidan: http://carnaval.visitmadeira.pt/index.php?id=1&lang=en

 

 

Madeira Carnival Festivities.

 

Den stora och mest kända festivalen är i Funchal som går av stapeln i slutet av februari till början av mars. Den anses vara europas största gatufestival och helt i klass med karnevalen i Rio med stora parader med sambaorkestrar och dansare i makalösa kostymer.

 

Mer information på: http://carnaval.visitmadeira.pt/index.php?id=1&lang=en

 

 

Festa da Flor

Festa da Flor.

 

I mitten av april varje år har man i Funchal en stor blomsterfestival, där man visar upp all sin blomsterprakt.

På huvudgatan i Funchal skapas mattor av blommor, olika grupper visar upp folkdans och man kan köpa blommor av alla de slag i de marknadsstånd som byggs upp.

Man har marknadsbås, där man kan köpa allt från orkidéer, exotiska blommor, frukter och grönsaker.

Det finns även handarbete till försäljning och allt annat som brukar finnas på marknader. Det hela mynnar ut i en stor blomsterparad, där man har klätt stora vagnar med blommor, som sedan körs genom Funchals gator, samtidigt som man dansar runt vagnarna utklädda i blomsterutstyrsel.

 

Är man en blomsterälskare är detta ett måste att se på Madeira!

 

Festivalen äger rum mellan 7 - 13 april 2016.

 

Mer information på: http://festadaflor.visitmadeira.pt

 

 

Reid´s Palace Classic Auto Show

Belmond Reid’s Palace Classic Auto Show.

 

I början av maj. Man visar äldre och lite nyare klassiska bilar, motorcyklar, cyklar. En njutning för de som gillar motorfordon. Flanera längs Estrada Monumental och kolla in alla skönheter .

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/the-classic-motor-exhibition

 

 

Atlantic Festival - Fireworks Contest.

 

Under Juni månad är denna årliga festival som består av tre delar. Madeira Music Festival, International Fireworks Competition och föreställningar av olika filharmoniska orkestrar. På lördagkvällarna i juni kör man fyrverkeriuppvisningar i kombination med musik. De tävlande kommer från olika länder för att göra upp om vem som kör det bästa fyrverkeriet.

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/atlantic-festival

 

 

Funchal Jazz Festival – Parque Santa Catarina.

 

Sägs vara en av Madeiras mest populära och största kulturevenemang. Musiker från jordens alla hörn kommer för att framföra sin musik i Santa Catarina-parken. Lokala musiker och några av jazzens stora internationella namn dyker upp. Festivalen går av stapeln under juli.

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/funchal-jazz

 

 

Madeira Wine Rally (Rali Vinho da Madeira).

 

Mer för den motorintresserade kommer under juli då rallyt som ingår i FIA European Rally Championships körs på Madeira. Toppförare från hela europa kommer för att köra främst uppe i bergen på de speciella vägarna.

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/madeira-wine-rally

 

 

Madeira Island Open (PGA European Tour).

 

Ännu mer sport blir det under juli då golfturneringen Madeira Island Open spelas i Santo da Serra utanför Machico. Det är en riktigt stor tävling på den europeiska golftouren. Bl a har Mats Lanner vunnit tävligen, två gånger til och med, på den tiden det begav sig.

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/madeira-island-open

 

 

Madeira Wine Festival.

 

I slutet av august till början av september firar man vinfestival. Den går mitt i skördetid för vinet och minner om den stora tradition och tillverkning av Madeiravin. Festivalen börjar i Camara de Lobos med att plocka och sköra vin och, som sig bör, med en parad, vilken är lika populär bland locals som för ditresta. I Funchal har man ljus och ljud shower och man kan prova vin och mat vid de stånd som finns.

 

Mer information på: http://www.visitmadeira.pt/en-gb/what-to-do/events/search/madeira-wine-festival