CR7 - Ronaldo Museum

Välkommen till MyMadeira

 

CR7 - Cristiano Ronaldo Museum

CR7 Museum

Om man tillhör den fotbollstokiga skaran, får man inte missa Cristiano Ronaldos museum i Funchal - CR7, där han ställer ut sina priser och visar bilder från speciella tillfällen i hans karriär.

 

Man kan även bli fotograferad "tillsammans" med honom och när man "håller" i hans guldboll. Bilderna finns sedan på museets Facebook-sida, där det går att dela dem om man vill.

 

Cristiano Ronaldo på strandpromenaden, brevid museet

Själva museet invigdes 2013, i mitten av december, och det ryktades att han då bodde på samma hotell som oss, sista natten vi var där och alla var väldigt nyfikna på om någon sett honom.

 

Ingången till gamla CR7 Museum

Funchal är Cristiano Ronaldos hemstad, som han värnar starkt om. Första gången vi var i Funchal, berättade man om att han köpt en affär till sin syster i Lido-området, som vi kollade in då, men får kolla upp om den fortfarande finns kvar nu.

 

Om man inte känner för att gå på ett museum, men ändå vill ha en liten dos av Ronaldo, står han även staty utanför museet, i början av strandpromenaden, om man går från hållet där kryssningsfartygen lägger till.

 

Man får svälja förtreten över att han sparkade ut oss från Fotbolls VM i Brasilien 2014, för han är helt enkelt en härlig fotbollsspelare.

 

Museets hemsida är: http://www.museucr7.com/en/

Museet hittar man längs strandpromenadens västligaste del, där kryssningsfartygen lägger till, strax innan fiskebåtshamnen. Det är en stor byggnad i rött tegel, nyligen byggd. Museet flyttades hit i slutet av maj efter att ha legat uppe i kvarteren, ovanför på klippan.

 

Hitta hit med Google Maps

Jag och Ronaldo