Farmers Market

Välkommen till MyMadeira

 

Farmers Market - Mercado dos Lavradores

Farmers Market - Mercado dos Lavradores

Farmers Market i Funchal eller Mercado dos Lavradores, som den heter på portugisiska, är en marknad i centrala Funchal, där det säljs allt möjligt som blommor, frukt och grönt, fisk och souvenirer.

 

Den invigdes 1940, för att ge öns invånare en central punkt där de kunde köpa sälja sina lokalt producerade varor och tjänar fortfarande samma syfte.

 

Det första man möter vid huvudingången är kvinnor klädda i traditionella kläder från Madeira, som säljer blommor odlade på ön.

Man har möjlighet att provsmaka alla möjliga olika exotiska frukter och grönsaker och köpa med sig de man tycker om. Allt är upplagt, så att man kan se alla läckerheter.

 

För oss själva är det ett måste med ett besök där, för att se om det finns någon ny sorts bougainvillea eller någon orkidé att ta med hem.

 

Det är helt OK att ta med sig blommor från Madeira hem till Sverige, utan någon typ av tillstånd, blompass eller liknande, eftersom man fortfarande befinner sig inom EU.

 

Fiskmarknaden som finns i en del av huset, är ett skådespel i sig, med många fiskare som säljer sin fångst av både fula och vackra fiskar.

På väggarna finns även vackra handmålade kakelmosaiker, som gör det värt att ta sig hit bara för dem.

 

Öppettider:

 

Måndag till torsdag: 8:00 – 19:00

Fredag: 7:00 – 20:00

Lördag: 7:00 – 14:00

 

Stängt på söndagar och helgdagar.

 

Entré: Fri

 

 

Hitta hit med Google Maps