Linbanan

Välkommen till MyMadeira

 

Linbanan

I centrala Funchal finns det 2 linbanor. Den mest kända är den som går från strandpromenaden upp till Monte. Sedan kan man åka vidare med ytterligare en linbana från Monte ner till Jardim Botanico.

 

Från båda har man härlig utsikt över Funchal, så det är värt att åka dem bara för det (främst den första), men när man väl har tagit sig upp kan man passa på att se sig om uppe i Monte och Jardim Botanico.

 

Vi har även flera gånger tagit den första linbanan upp till Monte och sedan passat på att gå en levadavandring som heter Bon Successo som börjar uppe på Monte precis nedanför toppstationen på linbanan till Jardim Botanico och mynnar ut strax nedanför densamma. Därifrån är det inte långt att promenera ner till centrala Funchal (karta) och kanske passa på att passera de orkidé-trädgårdar som finns i samma område (se Blommor).

 

Strax innan dörrarna stängs brukar det finnas en fotograf, som vill ha lite glada leenden och sedan kan man få köpa bilden man är med på, tillsammans med en CD, när man kliver av linbanan på toppen.

 

Linbanan har lite olika typer av erbjudanden, när man köper biljetter, och har man ändå tänkt sig att titta på någon av de botaniska trädgårdar som finns vid linbanorna, är det en bra idé att köpa något av de paket som finns.

 

Linbaneturer/priser

 

 

Ett urval (pris vuxen):

 

  • Enkeltur med första linbanan – 10 €
  • Tur och retur med första linbanan – 15 €
  • Tur och retur med första linbanan, inklusive Monte Palace Tropical Garden – 23.75 €
  • Tur och retur med båda linbanorna, inklusive Jardim Bodanico – 29.90 €

 

 

 

 

 

Hemsidor:

 

Teleferico do Funchal: www.telefericodofunchal.com

 

Teleferico Jardim Botanico: www.telefericojardimbotanico.com

 

 

 

Hitta hit med Google Maps