Jardim Botanico

Välkommen till MyMadeira

 

Jardim Botanico

Jardim Botanico är kanske den park i Funchal som är mest känd. Framför allt är det den som man gör mest reklam för och det är väl skyltat hur man hittar dit.

 

Parken grundades 1960 och ligger i ett område som heter Quinta do Bom Sucesso och som tidigare ägdes av familjen Reid.

Parken ligger en bra bit upp, med fantastisk utsikt över Funchal. Där finns bland annat planteringen som nog är den mest fotograferade på Madeira.

 

Men det finns otroligt många fler blommor och växter att titta på där. Man har olika områden med olika typer av växter, som suckulenter, formationsklippta träd. Det är även områden att bara ströva omkring i och även lite konst här och var.

Det är gott om blommor som vi från nordligare breddgrader är vana vid att ha som krukväxter, fast här är de i ett större och härligare format. Man hittar växter som bougainvillea, azalea, palmer, kaktusar, magnolia, ormbunke och mycket mera.

Små skyltar vid växterna berättar vad det är för växt och var de kommer ifrån.

 

Vill man titta på djur finns längst ner i parken finns Louro Bird Park, där man har flera arter av papegojor, påfåglar och sköldpaddor.

Det finns även ett mindre naturhistoriskt museum inne i parken.

Smidigaste sättet att ta sig till Jardim Botanico är att åka med den gröna linbanan som går nere från strandpromenaden i Funchal upp till Monte. Där uppe går man sedan åt höger och följer sedan vägen rakt fram. Då kommer man strax fram till en linbana med vita kabiner, som går direkt till Jardim Botanico.

 

Det finns kombinationsbiljetter att köpa, där båda linbanorna och entrén till parken ingår. Se gärna vår sida om linbanan.

 

 

Har man bil, är det en god idé att ta sig upp på motorvägen och därifrån följa skyltarna mot Jardim Botanico (bruna).

 

 

Vill man istället promenera, hittar du en bra väg här med hjälp av Google Maps.

 

Det blir i så fall en promenad till största delen uppför och bitvis på ganska branta vägar, men på vägen finns fina trädgårdar att kika på och man kan passa på att vila då och då och blicka ut över staden ner mot havet och hamnen.

 

Ett ytterligare alternativ är att ta buss 31 (eller 31a) från strandpromenaden, där det finns ett par ställen där flera bussar stannar.

Naturligtvis går det även bra att ta taxi. Det brukar alltid stå några gula taxibilar utanför utgångarna till parken och de finns överallt nere i staden.

 

Hitta hit med Google Maps.