Porto Moniz

Välkommen till MyMadeira

 

Porto Moniz

På nordvästra hörnet av ön, finns en liten stad som heter Porto Moniz, som har blivit en av våra favoriter och en resa till Madeira blir inte komplett utan ett stopp där.

Det är en mysig stad med en blandning av gammalt och nytt, där man bör passa på att ta en promenad längs strandpromenaden.

Härliga naturscenerier, som vanligt.

 

Det finns 2 olika havsbad:

Vid Restaurante Cachalote, tidigare valfångsstation, finns ett havsbad med ”naturliga” bassänger i berget, där man kan gå ut på gångar mellan bassängerna, bada eller bara titta på den häftiga utsikten med det lugna vattnet i bassängerna och havet utanför, där det ofta går dyningar, som slår upp med stora kaskader mot berget.

Complexo Balnear de Porto Moniz, vilket är ett havsbad med byggda bassänger, som får sitt vatten från havet. Även här slår havet in runt kanterna och är det lite vågor eller dyningar bildas höga kaskader när de träffar land.

 

 

 

 

 

 

 

Kan begrunda vågorna hur länge som helst.

Akvariet

Det finns även ett akvarium, granne med det ”naturliga” havsbadet, men det har vi ännu inte besökt. Tyvärr verkar det inte finnas någon bra information om det på engelska, så det kommer lite mera om det när vi varit där.

 

Madonnastaty vid rastplatsen

Brukar alltid passa på att åka den krokiga vägen upp på berget (antingen på dit- eller hemvägen), som är lite hissnande och brant, med en fantastisk utsikt.

Passa gärna på att stanna på rastplatsen när man kommer en bit upp och beundra utsikten över Porto Moniz och den lilla madonna-statyn, som finns där.

Det är väg 101, som går mot Santa Maria Madalena. Se vägen med Google Maps.

 

Porto Moniz från ovan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alternativ väg är den nya motorvägen som går tvärs över ön, Porto Moniz - São Vicente - Funchal.