Nunnornas dal - Curral das Freiras

Välkommen till MyMadeira

 

Nunnornas dal - Curral das Freiras

 

Dalen och byn ligger strax norr om Funchal omgiven av mycket mäktiga berg, fantastiska vyer.

Det var hit som nunnor från Convento de Santa Clara nere i Funchal flydde då bl a franska pirater härjade i Funchal i mitten av 1500-talet.

En mycket avlägsen dal/by och enda vägen hit var förr postvägen, en stenlagd stig utmed berget. Numer finns en bra väg med en tunnel som mynnar i själva dalen.

Kommer man hit med bil kan man parkera vid det lilla torget i mitten av byn, med utsikt över dalen. Det går bra att parkera framför fiken, ingen avgift, men av artighet gör man ett besök och beställer nåt på närmaste fiket.

 

Man kan vandra på den gamla postvägen, som börjar strax nedanför det lilla torget, följ gatan/vägen neråt några 100 meter sen vänster upp på stigen.

Den stenlagda stigen, småsten, går uppåt i kringelkrokar på bergsidan för att till slut nå målet vid Eira do Serrado där det finns hotell, matställen, souvenirbutiker och en mycket fin utsiktsplats som man inte får missa.

 

Man kan åka buss mellan Curral das Freírlas och Eira do Serrado men dalen är så tjusig så vi gick fram och tillbaka på poststigen.