Ponta de São Lourenco

Välkommen till MyMadeira

 

Ponta de São Lourenco

En av Madeiras mest populära vandringsturer är att gå ut på São Lourenco-udden.

 

Från Funchal åker man enklast på motorvägen österut mot flygplatsen, Machico och Canical för att till sist komma in på en mindre, smal väg fram till en rondell som är vägens slut. Här finns parkeringsplatser, picknick-bord och några försäljare med husvagnar.

 

Nu är det bara att följa den väl upptrampade grusstigen. Lätt vandring med några kuperade delar. Stora delar av stigen går längs höga branter. På en del ställen av stigen kan man se både norra och södra Madeira samtidigt. Passa på att stanna till vid de utsiktspunkter som finns, se den dramatiska naturen.

Kolla in hålet i klippan.

 

Man kommer såsmåningom ner mot en slätt där man kan välja att gå stigen till vänster eller höger. Spelar ingen roll vilken väg man väljer, man kommer fram till ett hus bland några palmer. Härifrån kan man gå upp på toppen av udden, en ganska rejäl uppförsbacke men man blir belönad, på toppen, 200 möh, är utsikten helt fantastisk.

Nu kan man även passa på att kolla in flygplanen som landar och lyfter på flygplatsen.

 

Gruset i backen påminner om det grus som finns på tennisbanor. Går man här i regnigt väder får man med sig en hel del under kängorna.

 

Samma väg tillbaka som man kom.

 

Hitta hit med Google Maps.

 

Gården och toppen